Bijscholingen:

 

Hieronder vindt u de lijst van bijscholingen voor de volgende maanden.
Staat uw bijscholing er nog niet tussen? Niet gevonden wat u zoekt? Heb u een idee, onderwerp of voorstel voor een nieuwe workshop of navorming? Laat het ons weten!

 

Graag informeer ik u over de tweedaagse cursus 'Behandeling van fonologische stoornissen volgens de methodes METAPHON, en tevens volgens Hodson & Paden. De therapie is onmiddellijk toepasbaar. 


Cursusdata, tijden en locatie:
Donderdag 17 maart en maandag 18 april 2016 van 9.30 - 17.00 uur

CVO VSPW Gent, Edgar Tinelstraat 92, 9040 Gent. Tel: 09 218 8930

Docent:
Wil Leijdekker, Logopedist en onderwijspedagoog. Bewerkster, vertaalster van de Metaphonbox.

Kosten en diplomering
€ 390.- . Certificaat met 20 geaccrediteerde punten

Doelgroep:
Logopedisten behandelend in de vrije vestiging, ziekenhuizen en scholen. Logopedisten diagnoses stellend in audiologische centra, spraaktaal-teams e.d.

Cursusinhoud:
Theorie, onderzoek en behandeling van fonologische stoornissen.

Therapie volgens Metaphon en volgens Hodson & Paden
Kinderen met een fonologische stoornis vereenvoudigen hun spraak omdat zij problemen hebben met de betekenisonderscheidende functie van klanken. Toch krijgen zij, bij gebrek aan kennis over de juiste therapie vaak een spraakmotorische behandeling, alsof het om een fonetische stoornis zou gaan.

De Metaphontherapie is ontwikkeld voor het onverstaanbare kind van 3.6 tot 6 jaar. Metaphon kan worden aangepast aan doelgroepen met een bijkomende stoornis als schisis, slechthorendheid of een verstandelijke handicap. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de therapie van Hodson & Paden, geschikt voor de behandeling van kinderen vanaf 2 jaar.

De cursus is zeer praktijkgericht; de twee cursusdagen worden met een tussentijd van minimaal drie behandelweken gegeven, zodat er al enige praktijkervaring kan worden opgedaan die op de tweede dag besproken. Met ondersteuning van filmpjes wordt duidelijk hoe vereenvoudigingsprocessen in de spraak behandeld kunnen worden.

Mail voor een aanmeldformulier GENT 2016 naar: 
metaphon@me.com

Sieraden & Horloges