Gratis dyslexiesoftware voor scholen

Ter ondersteuning van de leerlingen voor wie de diagnose dyslexie is gesteld, wordt via de school voor het lopende schooljaar, door de Vlaamse Regering een subsidie van 444.000 euro voorzien. Scholen kunnen een gratis dyslexiesoftwarepakket aanvragen. Het aantal pakketten is echter beperkt. Een inhoudelijke kwalitatieve toetsing van de aanvragen is bepalend bij het toekennen. Aan de scholen die voldoen aan de gestelde voorwaarden, wordt een gratis softwarepakket toegekend en dit tot het maximumbedrag van de subsidie is bereikt.

Voor de bekendmaking en de verdeling van de pakketten werkt de Vlaamse Regering samen met de vzw SNPB, het samenwerkingsverband van netgebonden pedagogische begeleidingsdiensten.

Het Sprint pakket dat bij deze actie kan aangevraagd worden is een Sprinto Plus schoolpakket met 5 USB sticks, uitgebreid met woordenboeken (verklarend woordenboek Nederlands en vertaalwoordenboeken Frans, Duits en Engels).

Klik hier voor meer info over dit pakket.

Meer info over de actie of inschrijvingsformulier: http://www.schooldirect.be/

Bron: website http://www.sprintplus.beReacties:

 Jan - 05/10/2016 07:48

Dit was een actie in 2011 onder een andere minister. Sprintplus zelf is zeker niet gestopt en zijn geld zeker waard!

 Bert - 03/10/2016 12:25

gratis dyslexiesoftware

Blijkbaar is het heel stil geworden rond dit thema. Is dit programma gestopt? Aanvraag lang geleden ingediend en dan een grote stilte. Komt er iets of niks van? De nood is groot.

Reageer:

Naam (*)
Email (*) - niet zichtbaar op de website
opmerking (*)